Anident, Lamminpääntie 41, 02880 VEIKKOLA • puh: 09-256 5430, GSM: 0500-100714 • anident@anident.fi
Aukioloajat: ma-to 08-20, pe 08-19

Klinikkakierros

Odotustilat | Takkahuone | TutkimushuoneetHammashuone | Hammasröntgen | ValmisteluhuoneLeikkaussaliRöntgen ja CBCT | HeräämöLaboratorio | Välinehuolto | Henkilökunnan tilat

Odotustilat

Odotustilat ovat väljät ja kissoille ja koirille on oma alueensa. Pyrimme kaikin keinoin tekemään klinikkakäynnin potilaalle mahdollisimman stressittömäksi, joten jos koirasi jännittää kovasti, tule ilmoittautumaan ilman koiraa ja hae se autolta vasta, kun pääsette suoraan tutkimushuoneeseen. Vaaka on heti oven vieressä: siinä pitäisi pysähtyä sen verran, että saadaan kirjattua ylös päivän paino.

Kurapyyhkeitä on tarjolla terassilla, ja heti sisääntulon jälkeen kaksijalkaisilla on mahdollisuus vaihtaa sisäkenkiin: näin käynti on mukavampi ja paikat pysyvät siistinä.

Kissojen odotustila on heti kissahuoneen edessä ja kissan voi jopa viedä ilmoittautumisen ajaksi suoraan kissahuoneeseen, ettei kisujen tarvitse oleskella lainkaan samassa aulassa koirien kanssa.

Takkahuone

Takkahuone on tarkoitettu omistajien rauhallisen oleskeluun sillä aikaa, kun lemmikille tehdään pidempiä hoitotoimenpiteitä. Takkahuoneessa on tarjolla asiakkaille avoin ilmainen langaton netti, kahvia ja teetä sekä pientä purtavaa. Ajankuluksi siellä on myös pieni kirjasto ja aikuisten värityskirjoja.

Tutkimushuoneet

Anidentissa on kaksi tutkimushuonetta koirille ja yksi, erillinen kissoille. Kaikissa huoneissa on rauhoittavaa tuoksua tuottava haihdutin, joka vähentää potilaan stressiä. Täällä tehdäään yleistutkimukset ja otetaan veri- ja virtsanäytteet.

Hammashuone

Anidentin hammashuone on todellinen state-of-art – yksikkö: käytössämme on kaksi täydellistä hammashoitopaikkaa, joissa molemmissa on oma uudenaikainen hoitokone sekä digitaalinen hammasröntgen.  Hammashoitomateriaalimme ovat korkeatasoisimpia humaanipuolen tuotteita ja lisäksi hankimme erikoistilauksina tiettyjä, vain eläimille tarkoitettuja instrumentteja ja materiaaleja suoraan USA:sta.

Kummallakin hammashoitopaikalla on moderni anestesialaitteisto ventilaattoreineen ja valvontalaitteineen. Potilaat ovat hoidon aikana ”tipassa” ja intuboituna, kaikki suonensisäiset nesteytykset annetaan tarkasti mitattuna infuusiopumpuilla ja anestesialääkkeet valitaan yksilöllisesti kullekin potilaalle ja toimenpiteelle sopivasti. Anestesiaprotokollat perustuvat ns. multimodaaliin tekniikkaan eli käytämme useita erilaisia lääkeaineita ja menetelmiä anestesian ylläpitämiseksi ja kivun lievittämiseksi jo ennalta. Kukin potilas saa oman anestesiahoitajan, joka tarkkailee elintoimintoja ja kirjaa ne säännöllisin välein anestesiapöytäkirjaan.

Hammasröntgen

Digitaalinen hammasröntgenkuvaus on tärkeä osa diagnostiikkaa. Anidentin hammasröntgenlaitteisto on huippumoderni ja tehokas: kahden potilaan kuvia voidaan työstää samanaikaisesti kahdella eri työaseman asemalla.

 
CBCT-kuvaus antaa mahdollisuuden tarkastella kohdetta myös kolmiulotteisessa näkymässä.

Valmisteluhuone

Tässä valmistellaan potilaat leikkauksiin: ajellaan karvat ja tehdään leikkausalueen aseptinen pesu. Tässä myös voidaan ommella pieniä haavoja ja ottaa koepaloja ja muita näytteitä.

Leikkaussali

Steriilit leikkaukset, kuten kohdun ja munasarjojen poistot ja kastraatiot

Röntgen ja CBCT

Röntgen- ja CBCT-tiloissamme hoituvat kuvantamispalvelumme uudenaikaisin menetelmin. CBCT-kuvaus on erityisen hyödyllinen esimerkiksi leukaluumurtumissa ja suukasvaimissa. Tavallisiin, kokovartalon röntgenkuvauksiin käytössämme on uudenaikainen digiröntgenkone, jolla otamme esimerkiksi keuhkokuvat ja viralliset lonkka-, kyynär- ja selkäkuvat.

Heräämö

Koirille ja kissoille on omat heräämistilansa välittömästi hammashuoneen  ja leikkaussalin vieressä, jossa potilaita päästään tehokkaasti valvomaan. Tarvittaessa omistaja voi myös tulla koiran seuraksi herämöön, jos tarvitaan tutumpaa henkilöä anestesiasta toipumisen ajaksi.

Laboratorio

In-house-laboratoriossamme teemme veri- ja virtsanäytteistä perusmääritykset, joista tulokset saadaan samana päivänä. Laboratoriomme varustukseen kuuluvat kliinisen kemian ja hematologian analysaattorit, hyytymistekijämittari sekä lämpökaappi bakteeriviljelyitä varten.  Erityismäärityksiä vaativat näytteet lähetämme tutkittavaksi ulkopuolisiin laboratorioihin. Tutkimustulokset lemmikin omistaja saa mukaansa käynnin yhteydessä tai sähköpostitse tulosten valmistuttua. Meillä ei ole erityisiä puhelinaikoja eläinlääkäreille, vaan hoitava eläinlääkäri soittaa tarvittaessa suoraan omistajalle tuloksista ja jatkohoitosuunnitelmista.

Välinehuolto

Instrumentti- ja välinehuoltoon on Anidentissa panostettu erityisen huolella. Rutiinit on huolella suunniteltu ja laitteisto on samantasoista kuin humaanipuolella. Vaikka suukirurgia ei lähtökohdiltaan juuri koskaan ole täysin steriiliä, niin noudatamme hoidoissa korkeaa aseptiikkaa; mm. kaikki juurikanavainstrumentit sekä verikontaktiin joutuvat kirurgiset instrumentit on autoklavoitu ja steriilisti säilytetty ennen käyttöä.

Henkilökunnan tilat

Henkilökunnalle on oma sisäänkäynti sekä viihtyisät suihku- ja sosiaalitilat. Osa henkilökunnan omista koirista viettää työpäivät tärkeässä roolissaan ”keittiökoirina”. Kiireisen työpäivän lomassa hyväntuulinen ja rento keittiöjengi toimii meille ihmisille stressin lievittäjänä ja pitkän työpäivän päätteeksi pieni pisulenkki lähimaastossa auttaa myös meitä ihmisiä pysymään virkeinä ja jaksavina.

 
Anident, Lamminpääntie 41, 02880 VEIKKOLA • puh: 09-256 5430, GSM: 0500-100714 • anident@anident.fi
Aukioloajat: ma-to 08-20, pe 08-19

© Anident 2018. All rights reserved. Site by Pelismo Oy / p+web®