Anident, Lamminpääntie 41, 02880 VEIKKOLA • puh: 09-256 5430, GSM: 0500-100714 • anident@anident.fi
Aukioloajat: ma-to 08-20, pe 08-16

Anestesia eli nukutus

Hammashoidossa sekä leikkauksissa potilas on yleisanestesiassa eli "tipassa" ja intuboituna eli hengittää happea ja anesteettia henkitorveen asetetun putken kautta. Hengitettävänä nukutusaineina ovat sevo- tai isofluraani ja käytössämme on koneellinen ventilaattorisysteemi. Anestesiassa ja kivunlievityksessä käytetään ns. multimodaalimenetelmää eli useita eri aineyhdistelmiä ja keinoja nukutuksen ylläpitämiseksi ja kivun estämiseksi: laimeita suonensisäisesti annettavia anesteetti-kipulääkeliuoksia, paikallispuudutuksia sekä eri mekanismeilla kipua blokkaavia lääkeaineita. Anestesiavalvonnassa käytössämme on moderni valvontalaitteisto elintoimintojen mittaamiseen. Jokainen potilas saa oman anestesiapöytäkirjan sekä kaikkein tärkeimpänä, oman hoitajan valvomaan anestesiaa. Potilaan heräämistä valvotaan klinikalla, kunnes kotiuttaminen on turvallista ja omistaja saa tarvittaessa hoitava eläinlääkärin päivystyspuhelinnumeron käyttöönsä seuraavan yön ajaksi.

Hoidamme usein potilaita, joilla on suurempi anestesiariski. Anestesiariskiä nostavat esimerkiksi perussairaudet, kuten sydänvika ja ylipaino; rakenteelliset ongelmat, kuten lyttykuonoisuus ja erittäin pieni koko sekä erittäin nuori tai erittäin vanha ikä.

Ennen anestesiaa perusohje on, että potilaan tulee olla syömättä 10h ja juomatta 2h. Poikkeuksena ovat nuoret ja pienet kissat ja koirat, joille annetaan paastotusohjeet yksilöllisesti. Liian pitkä ruokapaasto ennen pikkupotilaan anestesiaa laskee tarpeettomasti verensokeria. Koira tulee käyttää tarpeillaan ennen anestesiaa, mutta rajua liikuntaa anestesiapäivän aamuna tulee välttää. Kaneja ja jyrsijöitä ei ennen anestesiaa paastoteta ja niille tulee olla mukana omaa ruokaa. Anestesiapotilaalle varataan mukaan pehmeä makuualusta ja lämmin peitto. Erittäin pienikokoisille ja/tai ohutkarvaisille potilaille on hyvä ottaa mukaan kaksi lämmintä ”sukkapukua”. Pyrimme tekemään hoitokäynnin potilaalle mahdollisimman stressittömäksi. Sen takia omistajan on hyvä varautua olemaan läsnä potilaan esirauhoittumisen ajan.

Asiakas saa tavallisimmat kotiin tulevat lääkkeet, tarvikkeet ja toipilasruuat mukaan käynnin yhteydessä.

Anident, Lamminpääntie 41, 02880 VEIKKOLA • puh: 09-256 5430, GSM: 0500-100714 • anident@anident.fi
Aukioloajat: ma-to 08-20, pe 08-16

© Anident 2023. All rights reserved. Site by Aidia.